zondag 14 november 2021

Vandaag is het Wereld Diabetes Dag

 Wereld Diabetes Dag (WDD) is elk jaar op 14 november. Deze dag werd in 1991 door de Internationale Diabetes Federatie (IDF) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) geïntroduceerd als reactie op de alarmerende toename van diabetes over de hele wereld.zaterdag 9 oktober 2021

Gezonde leefstijl verkleint kans op dementie bij diabetes type 2

Mensen met diabetes type 2 hebben een verhoogd risico op dementie. Maar door veranderingen in leefstijl wordt dit risico kleiner en kan het zelfs op gelijk niveau komen als zonder diabetes. Dat blijkt uit een studie van het Maastricht UMC+, dat gepresenteerd is op het congres van de European Association for the Study of Diabetes.


Bron UMC
woensdag 6 oktober 2021

Geschiedenis van diabetes type 1

 1552 v. Chr.: De eerste mogelijke verwijzing naar de ziekte die later diabetes gaat heten staat in de oud-Egyptische papyrus Ebers: een ziekte waarbij mensen veel plassen. 

1500 v Chr.: In India beschrijven geleerden een mysterieuze ziekte van veel dorst, veel plassen en zoete urine waar mieren op af komen.

Lees hier verder

Vandaag is het Wereld Diabetes Dag

  Wereld Diabetes Dag  (WDD) is elk jaar op 14 november. Deze  dag  werd in 1991 door de Internationale  Diabetes  Federatie (IDF) en de Wer...