maandag 23 augustus 2021

Alfa Liponzuur tegen neuropathische pijn

In Duitsland is Alfa Liponzuur geregistreerd als geneesmiddel  tegen neuropathische pijn en het wordt er vergoed door de ziektekostenverzekeraars.  In Nederland wordt het niet vergoed.

Alfa Liponzuur wordt het meest ingezet bij diabetes type II. 

Alfa Liponzuur vergroot de gevoeligheid van cellen voor insuline. 

Het lange termijneffect van Alfa Liponzuur op de zenuwen is ook onderzocht. Het bleek dat na 2 jaar dagelijkse orale inname van 600 mg Alfa Liponzuur de zenuwgeleiding verbeterd was vergeleken met de placebogroep.

Insulineachtige werking: alfa-liponzuur blijkt in vitro de glucose-opname door cellen te stimuleren op dezelfde manier als insuline. Ook in vivo zijn er aanwijzingen dat dit het geval is. Experimenten hebben bevestigd dat alfa-liponzuur in staat is de suikerverbrandings capaciteit van insuline te verhogen en insulineresistentie te verminderen. Ook bij de preventie van type-I diabetes blijkt alfa-liponzuur een belangrijke rol te spelen. Met name in Duitsland wordt alfa-liponzuur al twintig jaar ingezet bij de behandeling van perifere zenuwschade bij diabetespatiënten, waar het gebruik voor deze toepassing zelfs officieel is geaccepteerd. Veel van de diabetescomplicaties, zoals polyneuropathie en cataract lijken voor een belangrijk deel een gevolg te zijn van beschadiging door vrije radicalen.




Tip als u het wilt proberen, klik hier



Stamcellen kunnen insuline leveren. De oplossing voor diabetes?

  Uit stamcellen kunnen pancreascellen worden gekweekt, die insuline produceren. Een oplossing voor diabetes? Misschien. Twee betrokken wete...